Bandståls nya chef värvad från Ovako

Nu i våras började Mikael Larsson som ny operativ chef för Bandstål. Han kommer från en karriär på Ovako och har bred kompetens inte minst genom att stödja kunderna i deras affär och produktutveckling.

– Jag är uppvuxen i Hällefors och har gått den långa vägen inom Ovako. De sista 5-6 åren var jag global produktchef med mycket resande ute hos kund.

Torbjörn Nilsson kommer att stå kvar som vd för Bandstål men kan nu lägga mer fokus på att utveckla företagsgruppen Sebbot Invest, där Bandstål ingår tillsammans med bland annat formtillverkaren Macromould och ingenjörsföretaget CNC Quality. Det blir Mikael Larssons uppdrag att driva och utveckla Bandståls verksamhet.

– Jag har en del att lära mig i det nya jobbet men tar också med mig mycket erfarenhet av att jobba nära slutförbrukare på internationell nivå inom bland annat fordons- och gruvindustrin, säger Mikael Larsson.

Ambitionen är att Bandstål ska växa rejält och bli huvudleverantör till fler stora kunder. Bandstål har en  bra maskinpark med kapacitet att hantera betydligt större volymer än idag. Därför kan tillväxten ske utan investeringar.

– Vi har minst lika bra maskinpark och produktbredd som alla andra, men det är vår förmåga att skapa mervärde som kommer att vara avgörande för kunden. Till exempel visar vår leveranssäkerhet på 99,2% sedan Q1 2016 att vi levererar när andra har problem.

Att vara ute på verkstadsgolvet hos våra kunder ser Mikael som det bästa sättet att förstå deras verksamhet och utmaningar.

– Ett bra samarbete gör att vi kan hjälpa våra kunder att bli mer lönsamma. Vill ni att jag hälsar på hos er? Det är bara att höra av sig så kommer jag!

Skicka ett mejl till Micke nu!