Bandståls ägare satsar digitalt

Torbjörn Nilsson, med holdingbolaget Sebbot Invest, har gått in som hälftenägare i Cryptowell, ett nystartat företag som utvecklar tjänster inom den omtalade blockchain-teknologin. Enligt de flesta bedömare kommer blockchain att förändra bland annat bank- och finansmarknaderna i grunden och den virtuella valutan Bitcoin bygger på blockchain. Vi har pratat med Torbjörn om hans nya investering.

Vänta nu … driver inte du en verkstadsgrupp?

– Haha jo iochförsig. De största företagen i gruppen är ju Bandstål, Macromould och CNC Quality som är verkstadsföretag. Men jag blev erbjuden att gå in som hälftenägare i Cryptowell och såg en stor möjlighet. Det gick inte att tacka nej.  

Cryptowell är nåt helt annat än de andra företagen i gruppen?

– Ja, kanske det. Eller kanske inte. Vi vill ju bygga framtidens tillverkningsindustri, vara banbrytande och bryta mönster. Blockchain är verkligen banbrytande och den energin kan vi ha nytta av i hela företagsgruppen. Vi brukar prata om att vänta på den perfekta vågen och, när den kommer, våga hoppa på. Helt enkelt att lita på magkänslan och omsätta tankar i handling. Så där finns det likheter. Samtidigt kommer blockchain att bli relevant för alla branscher, även verkstadsindustrin, eftersom det i grunden är en slags databas.

Hur går det annars för Sebbot Invest?

– Jotack bra! CNC Quality som vi tog över i fjol är på banan nu. Volymerna är upp 30 procent och vi nyanställer. Macromould går fantastiskt bra och har fått flera viktiga kunder inom automotive, bland annat Volvo och Scania. Prognosen är all time high. På Bandstål har Mikael Larsson klivit in som COO nu och jag har ett enormt förtroende för honom. Han kommer att göra det jag tänkte göra men inte hann med och han kommer att göra det väldigt bra.

Läs mer om blockchain.